ERDON Országos hírek

2008.03.14. 15:32

Visszavonul Constantinescu

<p>Visszavonul a politikai életből Emil Constantinescu ex-államfő, a Népi Akció (AP) pártjának elnöke, az április 20-i kongresszust követően, ahol az AP Nemzeti Liberális Pártba (PNL) való beolvadásáról döntenek – tájékoztat erről a Realitatea honlapja.</p>

Constantinescu, aki 1996-2000 között, a Demokrata Konvenció (CDR) kormányzása idején volt államelnök, visszalépése után a civil társadalomban fog tevékenykedni. Az AP Liberális Pártba való beolvadásáról múlt héten döntött a két alakulat vezetősége. A fúzióról Dan Motreanu, a PNL ügyvezető elnöke elmondta, Emil Constantinescu nem vállal majd semmilyen politikai megbízatást, ellenben Smaranda Enache, Zoe Petre és Sorin Botez, az AP jelenleg legismertebb politikusai helyet kaphatnak a PNL központi döntéshozó testületében (BPC). Emellett az AP tagjai a liberálisok megyei jelöltlistájára is felkerülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!