Viorica Dăncilă: pozitívan kell gondolkodnom

Akt.:
Viorica Dăncilă: pozitívan kell gondolkodnom
© Europarlamentarul Viorica Dăncilă, preşedintele interimar al Organizatiei Femeilor Social Democrate (OFSD), soseste la sedinta Biroului Permanent National al PSD, luni, 31 august 2015. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO
Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselő bevallása szerint kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy átvegye a miniszterelnöki tisztséget, és nem tart a megbízatástól.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) központi székhelyéről való távozásakor azt kérdezték az újságírók az alakulat miniszterelnök-jelöltjétől, nem tart-e attól, hogy a Sorin Grindeanu és Mihai Tudose volt miniszterelnökökéhez hasonlóan rövid mandátuma lesz. Azt mondta, pozitívan kell gondolkodnia, és nem tart ettől a megbízatástól, mert optimista és kiegyensúlyozott természetű. Hozzátette, amennyiben kormányalakítási megbízást kap Klaus Iohannis államfőtől, Mihai Tudose exminiszterelnökkel is egyeztetni fog. “Természetesen mindenkivel fogok tárgyalni, mert mindannyian a kollégáim” – fogalmazott.

Az EP-s projektjeit firtató újságírói kérdésre úgy reagált, azok – felszólalásaival és tevékenységi beszámolóival együtt – megtalálhatók a honlapon, majd hozzátette, miután az államfő jóváhagyja kinevezését, minden kérdésre válaszol majd.

www.agerpres.ro