Viorica Dăncilă: minőségi oktatás egyik alapvető eleme a katedrán levő személy

képünk illusztráció
képünk illusztráció
A minőségi oktatás egyik alapvető eleme a katedrán levő személy, aki példakép kell hogy legyen az általa nevelt generációk számára, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő kedden, az oktatás minőségének javításáról szóló, a Victoria-palotában tartott eseményen.

Viorica Dăncilă szerint a PSD-ALDE kormány egyik prioritása az oktatás, és több fronton tevékenykednek, hogy növeljék a gyerekek minőségi oktatáshoz való hozzáférését: idén majdnem 47%-kal emelték az oktatás költségvetését, jelentősen növelték a tanári fizetéseket, támogatják a különböző beruházási terveket a bölcsődéktől az egyetemekig.

‘Minden, a tanügyi rendszer jobbítását célzó intézkedést a szociális partnereinkkel, szakszervezetekkel, a diákok és tanárok szervezeteivel való konzultálás nyomán kezdeményezünk, mivel meggyőződésem, hogy nyílt párbeszéddel lehet meghozni a legjobb döntéseket. A minőségi oktatás egyik alapvető eleme a katedrán levő személy, aki példakép kell hogy legyen az általa nevelt nemzedékek számára, formálja személyiségüket és életleckéket is ad nekik, amellett, hogy a tudást átadja. A nevelői munka hivatás; fáradhatatlan elhivatottságot és odafigyelést jelent. Ha óvónő, tanító vagy tanár vagy, nap mint nap te is új dolgokat tanulsz, lépést tartasz az új, a tanulók számára vonzóbb és gyerekközelibb tanítási módszerekkel’ – fejtette ki Dăncilă.

Hozzátette, a most induló ‘Oktatást alkotók’ elnevezésű kezdeményezés egy modern online platform, amelyen keresztül a pedagógusok megoszthatják eredményes, vonzó módszereiket, tapasztalatot cserélhetnek.

‘Hiszek a projekt sikerében, amely elsősorban a gyerekek és fiatalok számára hoz előnyöket, mivel a kreatív, személyre szabott oktatási módszerekkel egy sokkal kellemesebb tanulási folyamatban vehetnek részt’ – fejtette ki a kormányfő.

Véleménye szerint a projekt hozzájárul majd ahhoz is, hogy kevesebb gyerek hagyja ott idő előtt az iskolát, a pedagógusok számára pedig munkájuk, erőfeszítéseik elismerését hozza magával.

 

www.agerpres.ro

Címkék: , ,