Viorica Dăncilă: Határozottan fogunk fellépni azok ellen, akik a párt érdekeit sértik

Viorica Dăncilă: Határozottan fogunk fellépni azok ellen, akik a párt érdekeit sértik
A Szocáldemokrata Párt (PSD) tisztújító kongresszusa után néhányan ‘megharagudtak’, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudnának jól ellátni vezetői feladatokat – jelentette ki vasárnap este az Antena 3 televíziónak adott interjúban Viorica Dăncilă. A kormányfő hozzátette: határozottan fog fellépni azokkal szemben, akik a párt ellen tevékenykednek.

Viorica Dăncilă kifejtette, a PSD-kongresszus azt a célt is szolgálta, hogy felrázza a ‘zsibbadtságból’ a pártot, mert azon eluralkodott a csalódottság az európai parlamenti választásokat követően.

‘Meggyőződésem, hogy vannak olyan személyek is, akik megharagudtak, de én nem képzelem azt, hogy ne lennének jó vezetők. Ha megsértődünk, összeszedjük a játékainkat és távozunk, és másnap már a vezetőséget támadjuk, az azt jelenti, hogy csak magunkra gondolunk, nem a párt jövőjére. Én azt remélem, hogy mindenkiben lesz annyi belátás, hogy a pártba vetett hitéről és a párthoz való ragaszkodásáról tesz bizonyságot, és összefognak, nem Viorica Dăncilával, nem Mihai Fiforral vagy Eugen Teodorovici-csal, hanem összefognak a párt körül, hogy elérjük a mindannyiunk által óhajtott eredményeket’ – fogalmazott a PSD szombaton megválasztott elnöke.

Hozzátette: határozottan fog fellépni azokkal szemben, akik személyes érdekeiket és hiúságukat a párt érdekei elé helyezik, vagy szembefordulnak az alakulattal. Ez azonban nem jelent majd rögtön kizárást, mert ‘egy pártban, akárcsak egy országban, demokrácia kell hogy legyen, de a véleményedet a párton belül kell kifejtened’ – vélekedett Dăncilă.

 

www.agerpres.ro