Viorica Dăncilă: értékelem az újságírók munkáját és odaadását

Viorica Dăncilă: értékelem az újságírók munkáját és odaadását
Értékeli a munkájukat és az odadaást, amellyel munkájukat végzik, az objektív és korrekt információközlést, üzente Viorica Dăncilă kormányfő az újságíróknak pénteken, a sajtószabadság világnapján.

‘Az újságíróknak alapvető szerepük van a modern társadalom fejlődésében, az értékek megóvásában és az emberi jogok előmozdításában. Az információforrások sokszínűsége miatt ma ez a szerep különösen nagy jelentőséggel bír’ – hangsúlyozta a kormányfő üzenetében.

Dăncilă szerint ma, amikor a társadalmakban virágzik a fals hírek jelensége, különösen nagy szükség van korrekt, megfelelően ellenőrzött forrásokból származó információkra, pártatlanságra és felelősségre.

Május 3-át az Egyesült Nemzetek Szervezete közgyűlése nyilvánította a sajtószabadság nemzetközi napjának. Ezen a napon felhívják a figyelmet a szabad sajtó fontosságára, a szabad véleménynyilvánítás jogának tiszteletben tartására, felmérik a média szabadságának aktuális helyzetét, illetve megemlékeznek a munkavégzés közben elhunyt újságírókról.

www.agerpres.ro