Viorica Dăncilă az állampolgárok jólétét biztosító szerződést javasol a parlamenti pártoknak

Viorica Dăncilă az állampolgárok jólétét biztosító szerződést javasol a parlamenti pártoknak
A román állampolgárok jólétét biztosító szerződést javasol a parlamenti pártoknak Viorica Dăncilă kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Dăncilă szerint az utóbbi időben egy sor paktumra és szerződésre felszólító javaslat jelent meg, de ezek egyikének sincs hatása az emberek életére. ,,Egyiket sem a román állampolgárok jóléte, az életszínvonal emelése érdekében találták ki. Én most egy olyan paktumot javasolok, amely az állampolgárokért van, a jólétüket tartja szem előtt, az egyetlen egyezményt, amelyet a romániai politikai erőknek érdemes megkötniük” – írta Dăncilă pénteki Facebook-bejegyzésében.

A kormányfő szerint a paktum politikai garancia kell hogy legyen arra, hogy a románok életszínvonala emelkedni fog az elkövetkező időszakban. ,,Azt akarom, hogy a románok egy minimális biztosítékot kapjanak a politikai osztálytól arra, hogy nem fogják fizetésüket és nyugdíjukat csökkenteni, ahogyan az a 2010-2012-es kormányzás idején történt” – írta Dăncilă. Hozzátette, ő lesz az első, aki a szerződést aláírja, mivel úgy gondolja, hogy az államnak biztosítania kell állampolgárai jólétét. ,,Elvárom mindenkitől, aki a polgárok elé áll és voksukat kéri, hogy tegyen bizonyságot ugyanilyen bátorságról, hogy bárki is kerüljön kormányra, az állampolgárok támogatását célzó intézkedések folytatódjanak” – szögezte le a kormányfő.

 

www.agerpres.ro