Villamosmegállók bonyodalmakkal

Villamosmegállók bonyodalmakkal
Bihar megye - A Városi Utak Rt. vette át a Casa Ta elnevezésű cégtől a nagyváradi villamosmegállókban levő járdaszigetek átépítését. A munkálatokkal végezniük kell az első Siemens villamos megérkeztéig.

Sürgetővé vált a váradi villamosmegállók járdaszigeteinek átépítése, ugyanis április 18-án megérkezik a városba az első korszerű Siemens jármű amely szélesebb a mostaniaknál és nagyobb távolság szükséges számára a járdaszigetekig. A Helyi Közszállítási Vállalat eredetileg a Casa Ta nevű helyi céggel kötött szerződést a járdaszigetek átépítésére. A keddi sajtótájékoztatón ellenben Mihai Groza polgármester bejelentette, hogy e munkálatokat a Városi Utak Rt. fejezi be, amely társulási szerződésben áll a Helyi Tanáccsal. A polgármester vélekedése szerint, mivel a munkálatok közterületen zajlanak, jogukban áll versenytárgyalás nélkül odaítélni számukra a munkát a Helyi Tanács egyik régebbi döntése alapján.

Összeférhetetlenség

A Casa Ta céggel két hete bontották fel a szerződést, mivel annak műszaki igazgatója Adrian Serb a PD színeiben tanácsos a helyhatósági testületben. A polgármester szerint ez összeegyeztethetetlen azzal, hogy a Polgármesteri Hivatal számára munkát vállaljanak, ráadásul nem kapták meg a munkálatra a Területi Építkezési Felügyelőség jóváhagyását sem. Mihai Groza szerint a jövőben egyetlen olyan céggel sem kötnek szerződést, amelynek vezetőségében helyhatósági képviselők vannnak.

Egyes feltételezések szerint megingott Corneliu Lupau alatt is a HKV vezérigazgatói széke. Újságírói kérdésre a polgármester ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta. Mindössze annyit mondott a Helyi Tanácsnak alárendelt összes vállalat vezetőinek kiértékelik a tevékenységét…

 

Péter I. Zoltán