Villamosbaleset az Olaszi parknál

Villamosbaleset az Olaszi parknál
Nagyvárad – Három mentő, két tűzoltóautó és két rendőrautó érkezett néhány perccel később ahhoz a balesethez, mely kedden délelőtt történt az Olaszi parknál.  Villamosbaleset 2008. 07.01.

A szemtanúk szerint a sebesség miatt ugrott le az Olaszi parknál a sínről az 1-es villamos második vagonja, melyben két személy sérült meg. A helyszínre rövid időn belül három mentőautó is érkezett, hogy ellássa a sérülteket. Zaha Florica szintén a villamoson ült. Azt mondta, egyáltalán nem hajtott, nem is hajthatott volna gyorsan a villamos, hiszen alig fordult ki a megállóból. Ő nem sérült meg, hiszen két kézzel is kapaszkodott. Viszont látta, ahogy az egyik hölgy, aki ült, a baleset következtében elég erősen beverte a hátát. A szerelvény kisodródott, és levert egy útjelző táblát is. Kerekei kifordultak, a középső ajtó pedig úgy megsérült, hogy nem is lehetett kinyitni. A szerelvény utasai a hátsó ajtókon hagyták el a villamost.

Kész rejtély

Az esetet nem értette az egyik karbantartó munkás sem, aki megvizsgálta a váltót, és úgy látta, minden rendben volt vele, noha később a Helyi Közszállítási Vállalat többi alkalmazottja azt mondta, valószínűleg a kerék és a váltó okozta a balesetet, együtt a villamos vezetőjének figyelmetlenségével. A rendőrség sokáig helyszinelt, s később tudták csak felszabadítani a sineket, hívtak egy darut, amely leemelte a sérült szerelvényt. Több, továbbhajtani nem tudó villamos torlódott fel, még több órával a baleset után is akadozott a villamosközlekedés. A mentősök végül két sérültet szállítottak kórházba, a mentőorvos a kivizsgálás után azt nyilatkozta, hogy a 49 éves O.M.-nek, aki a székre esett, a gerince szenvedett zúzódásokat, míg egy másik, idősebb hölgy, a 77 éves P.F. az ütközéskor az ajtónak esett és agyrázkódást szenvedett. 

Nagy Anikó