ERDON Helyi sport hírek

2007.10.28. 15:43

Továbbjutott a Leonardo VSK

<p>Vasárnap délelőtt a váradi olimpiai méretű úszómdencében befejeződtek a küzdelmek a vizilabda LEN-kupa K-jelű csoportjában. A Nagyváradi Leonardo VSK a második helyről jutott tovább a harmadik szakaszba.</p>

Pontosan negyedszázaddal korábban, 1982 októberében remekelt váradi vízilabda csapat az akkor még Kupagyőztesek Kupájának nevezett, mai LEN-kupában. A Nagyváradi Crisul a Püspök-fürdő újonnan épített Venus medencéjében a Polytechnik Londont, a Belgrádi Partizant és az Akademik Szofiát fogadta selejtező csoportmérkõzéseken.

A váradi fiúk akkor másodikként kijutottak a barcelonai egyik elődöntő csoportba, ahol azonban csak a haramadik helyen végeztek, és nem kerültek a döntőbe. Most, huszönöt esztendővel később ismét bajnokcsapata van Nagyváradnak, amely ha nem is az Euroligában (ahonnan három hete éppen Váradon kényszerült búcsúzni), hanem a LEN-kupában (Nemzetközi Úszóliga) próbál ismét remekelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!