Világtalálkozóra készülnek a Gyergyószentmiklósról elszármazottak

Világtalálkozóra készülnek a Gyergyószentmiklósról elszármazottak
Világtalálkozót tartanak a Gyergyószentmiklósról elszármazottak július végén az erdélyi kisvárosban. Az esemény előkészítésére külön honlap indult.

Találkozzunk Szent Anna napján, itthon, Gyergyószentmiklóson! – ezzel a felszólítással hívja haza a szülővárosukból elszármazottakat a július 26-29-ig tartó találkozóra Mezei János, a székelyföldi Gyergyószentmiklós polgármestere.

A világtalálkozóra készülve hozta létre a város önkormányzata a www.vilagvandor.ro oldalt, amelyen szerdáig 201 Gyergyószentmiklósról elszármazott regisztrálta magát. Legtöbbjük Magyarországon él, ugyanakkor vannak, akiket nem vetett messzire a sors, Erdély valamelyik településére költöztek el szülővárosukból.

Sokan kerültek el Nyugat-Európa országaiba, ugyanakkor gyergyószentmiklósiak élnek az Egyesült Államoktól Kanadán és az Azori-szigeteken át Tádzsikisztánban, sőt Afganisztánban is. Rajtuk kívül regisztráltak már Japánban és Ausztráliában élők is.

A vilagvandor.ro oldalon a regisztrációk révén létrejövő Gyergyói Világvándor adatbázissal a honlap szerkesztői szeretnék megkönnyíteni az elszármazottak kapcsolattartását – és számítanak arra is, hogy közülük minél többen tudnak majd részt venni a nyári gyergyói világtalálkozón.