„Világsztárok” az Ady Líceum színpadán

Sztárok Éjszakája volt az idei, az Ady Endre Középiskolában megrendezett gólyabál címe
Sztárok Éjszakája volt az idei, az Ady Endre Középiskolában megrendezett gólyabál címe
Nem véletlenül borítottak péntek este vörös szőnyeget a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum lépcsőire, ugyanis igazi „világsztárok” látogattak el az iskola gólyabáljára.


Az Ady Endre Líceum idei gólyabálja a Sztárok Éjszakája címet viselte, a gólyapárok popsztárokat jelenítettek meg a színpadon. A párok produkcióit természetesen egy zsűri bírálta el, melynek tagjai Vad Márta igazgató, Dorotea Ianc angoltanár, Farkas Réka, a diáktanács volt alelnöke, illetve a tavalyi nyertes gólyapár, Gyulai Vivien és Oláh Bertalan voltak.

A párok és az osztályok kisfilmes, valamint táncos bemutatkozását olyan ügyességi játékok tarkították, mint például a gyorsaságot is számba vevő gyufás játék, amely alatt egy spárgára minél több gyufaszálat kellett felkötniük, de volt kvízjáték is, amelyen a párok olyan kérdéseket kaptak, amelyek az általuk megszemélyesített énekesekre vonatkoztak. Ha már popsztárokról volt szó, a dal sem maradhatott el, pontosabban a dalszövegírás, az egyik feladatként ugyanis meg kellett írniuk a „gólyabál himnuszát”, majd – az előző évektől eltérően – el is kellett énekelniük azt.

Szerencskerék

A szerencsekereket nem akárki pörgethette meg: csak annak a párosnak a tagja, amelyik helyesen válaszolt az iskolai adminisztrációval, tanárokkal kapcsolatos kérdésre. A gólyapároknak természetesen hangos szurkolóik is voltak, már a kezdetekkor bábeli zűrzavar keletkezett az osztályok neveinek skandálásakor, de a közönség soraiban ülő gólyák (és mások is) nemcsak hangjukat, hanem kreativitásukat is megmutathatták, hiszen posztereket is hoztak magukkal, amelyeken osztályuk elnevezése, különféle bíztató üzenetek voltak olvashatóak.

Bár sztárokból nem volt hiány, a gólyapárosok és osztályaik fellépése mellett több produkciót is láthatott a közönség: Nagy Bernadett 12. és Szatmári Loretta 11. osztályos diákok énekszámokkal léptek színpadra, Fekete Tibor hegedűn játszott, de az Unique táncegyüttes egy részét is láthattuk fellépni. Az idei gólyabál dobogósai: első helyezett az F, második a D, harmadik az E osztály.

 

János Piroska