Világhírű helyi közszállítás

Világhírű helyi közszállítás
Nagyvárad – A nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) a nemzetközi szakmai színtéren is komoly elismertségnek örvend – jelentette ki Csuzi István a vállalat igazgatója.

Csuzi István a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az OTL tagja a Romániai Közszállítók Szövetségének, és e szervezet végrehajtó  bizottságnak is, ugyanakkor a Közszállítók Nemzetközi Szövetségének is tagja. Az OTL tavaly októberben tagja lett a nemzetközi szervezet villamosközlekedéssel foglalkozó bizottságának, melynek összesen negyven tagja van az egész világból. Ez a tagság olyan stratégiai információkhoz segíti hozzá a váradi vállalatot, melyek felhasználhatók a helyi közszállítás gyors ütemű és hatékony fejlesztéséhez, jelezte az igazgató.

PTX2

Csuzi István elárulta, hogy részt vett Dubaiban a közszállítók kongresszusán, melynek keretében Romániából egyedüliként részt vett az európai helyi közszállításról szóló kerekasztal megbeszélésen. Az igazgató beszámolt a PTX2 programról, melynek lényege az, hogy 2025-ig meg kell duplázni a tömegközlekedési eszközökkel utazók számát. Ez azt jelenti, hogy Nagyváradon 2025-ben naponta 310 ezer ember kellene tömegközlekedési eszközökkel utazzon. Csuzi felvázolta e célkitűzés megvalósítsához szükséges elképzeléseit, melynek egyik eleme bekapcsolni a metropolisz övezetbe tartozó falvakat az integrált közszállítási rendszerbe. A stratégia része az, hogy a parkolókat tömegközlekedési eszközök megállói közelébe építsék, a város bejáratainál épített parkolókat használók számára a parkolójegy az adott napra jegyként szolgáljon a tömegközlekedési eszközökön, egységes jegykezelő- és ellenörző rendszer működjön az egész metropolisz övezetben.

Elektromosan

Egy másik fontos elem lehet az ún. e-ticketing, azaz az elektronikus jegyrendszer bevezetése, valamint a tömegközlekedés és az autós közlekedés összehangolása. Itt említette azt, hogy az OTL a miskolci és a maribori közszállítási vállalatokkal együtt részt vesz egy projektben, melynek keretében a váradi cég 238 ezer euró vissza nem térítendő támogatást kapott az elektronikus jegyrendszer hatástanumányozására. Csuzi jelezte, hogy az elektronikus jegyrendszer bevezetésére vonatkozóan két cég ajánlata közül fogják kiválasztani a győztest, és májusban alá is írják a finanszírozási szerződést. Az elektronikus jegyrendszer kiépítésére 638 ezer eurót költenek majd. Várhatóan júniusban írják alá a szerződést, azt követően pedig hat hónap alatt ki lehet építeni a rendszert. Csuzi elmondása szerint a PTX2 célkitűzését és az ahhoz kapcsolódó elképzeléseket két-három éven belül gyakorlatba lehet ültetni, amennyiben a politikai akarat is meglesz hozzá.

Mekatronika

A válalatnál megalakított mekatronika laboratórium arra fog szolgálni, hogy különböző kutatásokat végezzenek, folytatta Csuzi István, aki elárulta, hogy tíz mérnök fog ott dolgozni, köztük az a Sebastian Silaghi, aki már több hazai tudományos kutatási vetélkedőn szerzett elismerést magának. A mekatronikai laboratóriumnak nagy szüksége lesz egy mobil esztergapadra, amelyel a Siemens villamosokat lehet majd költséghatékonyan javítani. Ez azért is fontos, mert jövőre kezd lejárni a Siemensek garanciaidőszaka, és azután már a vállalat saját költségén lesz kénytelen javítani azokat. A mekatronikai laboratórium már elnyert egy több mint hétmillió lej értékű pályázatot a mobil esztergapad megvásárlására.

Pap István