Világhírű gospel kórus Kolozsváron

Világhírű gospel kórus Kolozsváron
A karácsonyi ünnepek előtt, december 9.-én megtartott sajtótájékoztatón, a dr. Mikó Mátyás a mai Kolozsvár egyik legtevékenyebb személyisége, a maga nemében figyelemre méltó kínálattal állt elő, melyet támogatottak Diana Preda és Adrian Munteanu rendezvényszervezők.

Nem kis anyagi háttérrel, a Kolozsvári Nemzeti Színház termében a 33 tagból álló VIRGINIA STATE GOSPEL CHORALE együttesét léptetik fel. Ez az együttes bejárta az egész világot. Többek között Ferenc pápa meghívására koncertet adott a Vatikán területén, ami jól tükrözi azokat az értékeket, melyek az előadásban vannak.

Az együttest 1971-ben alapították, fennállásuk óta számtalan kitüntetést nyertek el. Több lemezük jelent meg. Az Amerikai Egyesült Államokban, Európában is felléptek. Mielőtt Kolozsvárra érkeznének, 2013. december12.-én fellépnek a Vatikánban, ahol az egyik legismertebb olasz Maurizio Martini él, aki 25 éve rendezi a Vatikáni ünnepi játékokat.

Ebben az évben a Kolozsvári Nemzeti Színház színpadán fognak fellépni. Az együttes egyik tagja, Lady Raspel, aki 15 hete vezeti az amerikai toplistát. De elhangzanak a könnyűzene világhírű slágerei is. Az első alkalom, amikor Kolozsváron neves amerikai együttes gospel stílusban énekel, ami lefordítva azt jelzi, hogy a hajdani afrikai stílust elevenítik fel. Dr. Mikó több figyelemre méltó előadást rendezett. Ő hozta városunkba a bukaresti világhírű kórust, valamint a moszkvai Mojszejev együttest is.

Csomafáy Ferenc