Világbajnoki másodikok lettek

Világbajnoki másodikok lettek
A nagyváradi Feeling Dance társasági- és sporttáncklub táncosai idén is kiutaztak Ausztriába, a latintáncosok világbajnokságára. Ezüstéremmel tértek haza onnan, újságolták boldogan.

Meglepetésként érte a váradiakat, hogy a tavalyi évhez képest jóval szerényebb körülményeket biztosítottak a szervezők a jeles eseménynek, egy kis településen, egy sátorban bonyolították le a háromnapos versenyt, melyre mintegy 1500 táncos utazott ki 30 országból. Romániát két csapat képviselte, a váradiak mellett bukaresti latintáncosok, a Passion Dance csapata is megmérettetett. Ők világbajnokok lettek, a dobogó második fokára viszont a végtelenül boldog váradi táncosok léphettek fel, számolt be lapunknak Naudersből hazatérve Cristian Jurcu\, a Feeling Dance vezetője. Salsa, disco, fox, bachata, merengue, bugg, jitterburg, latino show, argentin tangó, rueda de casino, salsa shines, synchro dancing, mixing blues, lambada és zouk voltak azok a tánckategóriák, amelyekben a résztvevők páronként, illetve kisebb és nagyobb csoportokban megmérettettek. A Jurcu\ Cristian és Vass Sonia, Jurcu\ Raluca és Soldea Carol párosok voltak a legeredményesebbek, de a Tobor Attila és Oprea Monica, Jámbor Zoltán és Ianc Ioana, Pop Ciprian és Császár Renáta, valamint Maritanu Codru\ és Lupeanu Daniela párosok is szépen szerepeltek.

Voltak kellemetlenségek

A román táncosok örömét még a panziósnak sem sikerült elrontania, aki nem engedte őket éjszakába nyúlóan ünnepelni, választás elé állította őket: lefekszenek, vagy az utcán ünnepelnek. Nagyon bántó volt a hangnem, amit a táncvilágbajnokokkal és a velük együtt ünneplő második helyezetekkel szemben használtak a „vendéglátók”, mesélte Cristian Jurcu\. Anyagi gondjaikról is szólt. A részvétel 6500 euróba került a csapatnak, amit részben, ezer eurónyi összeget cégek, táncbarátok adományából gyűjtöttek össze, a többit viszont a kiutazóknak kellett állniuk saját zsebükből. A csapat egyik hölgy tagja az utolsó perceben mondta vissza a részvételt, egy másiknak kellett két nap alatt megtanulnia a csapatkoreográfiát, ráadásul nehezen sikerült buszt találni a kiutazáshoz. A gyermekcsapatot itthon kellett hagyni, mert nem gyűlt össze anyagi fedezet, hogy ők is részt vegyenek a versenyen, pedig korábban már bizonyították rátermettségüket. Ennek ellenére nem akadtak szponzorok… Ezért nagyon köszönik ezúton is mindenkinek, akik a táncosok mellett voltak lehetőségeikhez mérten.