Világbajnoki második lett Bianca Benea

Akt.:
Világbajnoki második lett Bianca Benea
Világbajnoki második lett a Nicolae Ille érdemes edző által felkészített román ifjúsági párbajtőrvívó válogatottal Bianca Benea a Veronában megrendezett kadét- és ifjúsági világbajnokságon.

A romániai versenyzők nagyon jól szerepeltek, a torna utolsó szakaszába, a döntőig jutottak. A válogatottat a Nagyvváradi VSK versenyzőjén, Bianca Beneán kívül Alexandra Predescu, Denisa Barosan (Bukaresti Steaua) és Schlier Zsuzsa (Marosvásárhely) képviselte. A lányok Mexikót, majd a nyolcaddöntőben Magyarországot is legyőzték. A negyeddöntőben Románia az USA-t verte, majd a legjobb négy között Ukrajnát. Sajnos, végül Olaszország állította meg őket, miután 45-31-re diadalmaskodott. Románia azonban így is jól teljesített.

bele

Maga Benea újabb sikert regisztrálhat, miután egyéniben is közel volt a dobogóhoz: 5. lett Veronában. Korábban (2015) a váradi vívóhölgy bronzérmes lett a szlovéniai női kadét kontinensviadalon, egy évvel később pedig a szerbiai Eb-n is bronzot szerzett. A román válogatott akkor is a mostani összeállításban szerepelt.