Viharos idő az Érmelléken

Viharos idő az Érmelléken
Bihar megye – Sötét viharfelhők gyülekeztek az égen hétfőn este az egész Érmellék fölött. A rossz idő ígérete valóra is vált, heves szél, és kiadós eső formájában.

A vihar mértékéhez képest alig keletkezett anyagi kár, tudtuk meg a téreség elöljáróitól. Semmilyen bejelentés nem érkezett kidőlt fákról, villanyvezetékekről Szalacs, Érsemjén, Érkörtvélyes, és Érmihályfalva elöljáróihoz, tudtuk meg Porsztner Sarolta, Balazsi József és Kovács Zoltán polgármesterektől, illetve dr.Bokor Apor alpolgármestertől. Székelyhídon, illetve a hozzá tartozó falvakban sem volt semmilyen bejelentés, mondta el kérdésünkre Guba József, a helyi katasztrófavédelmi bizottság vezetője. Mindenütt volt viszont hosszabb–rövidebb kimaradás – akár több esetben is – az áramellátásban, és ez okozta a panaszokat, mivel igen megviselte a háztartási gépeket.
 
Kisebb károk
Értarcsán ezen felül a temetőkápolna tetőzetét bontotta meg kis mértékben a szél, mondta el Bordás Károly polgármester, aki beszélgetésünkkor is terepszemlén volt. Érkeserű és a hozzá tartozó Pincevölgy közötti úton egy öreg nyárfa villanyvezetékre dőlt, az elszakadt kábelek miatt volt áramszünet a településen, de más kárról nem tudott Nyiri Sándor, Kiskereki község polgármestere. Bihardiószegen több helyen elszakadt a villanyvezeték, több fa is kidőlt, de szerencsére mind közterületre borult, tudtuk meg dr.Bacsó Lászlótól. A polgármester hozzátette: a frissen rendbetett bölcsőde tetejéről, illetve több lakóházról is levitt a szél cserepeket, de jelentős anyagi kár nem keletkezett a nagyközségben sem.