Vigyázat, szélhámosság!

A Romániai Dacia Group Renault sajtóközleményben tájékoztatott: cégük semmilyen ünnepi játékot nem szervez mioveni-i üzemük 41 éves fennállása alkalmából, újabb szélhámosság áll a háttérben.

Az autógyártó cég közleménye szerint interneten terjed egy hirdetés, miszerint az említett évforduló kapcsán mobiltelefon-társaságok bevonásával szervezték meg a játékot, melynek fődíja egy Logan MCV. A potenciális nyerteseket sms-ben értesítik, miszerint fel kell hívniuk bizonyos telefonszámokat a részletek miatt, és ki kell fizetniük 100–200 euró közötti összegeket bankkártyával vagy értékjegyen keresztül, hogy a nyeremény birtokába jussanak.

A Dacia nyomatékosítja: semmilyen játékot nem szervez, nem hirdet ilyen témában az interneten, és inti a lakosságot, hogy bedőljön az ilyen hirdetményeknek. Értesítették a hatóságot, hogy azok kiderítsék, ki él vissza a cég nevével.

Mint ismeretes, korábban nagyobb értékü telefonkártyavásárlásra buzdító telefonhívásokat kaptak az emberek nagynevü cégek nevében. A kártyák aktiválási kódját kellett beolvasniuk a telefonálónak, aki nagyértékü nyereményekkel kecsegtette a naiv embereket, miközben csak azok pénzén töltötte fel a saját telefonkártyáját. Máig nem hallottunk arról, hogy bár egyet azonosítottak volna a szélhámosok közül.