Videokonferenciát tartottak

Cseke Attila szaktárcavezető csütörtökön a megyei közegészségügyi igazgatoságok vezetőivel tartott videokonferencia keretében jelentette be, hogy a 67 átalakított intézmény állásainak újraelosztási folyamata egy negyedik, egyben utolsó körrel bővűl. A vonatkozó döntés hétfőn, 2009. május 11.-én jelenik meg a Hivatalos Közlönyben.

Ugyanakkor pénteken az Egészségügyi Minisztérium honlapján  – www.ms.ro – közzéteszik a még országos szinten szabadon maradt állásokat tartalmazó listát.

Kedden, május 10.-én, és szerdán, május 11.-én az érintett egészségügyi és kiegészítő személyzet leadhatja a jelentkezéshez szükséges iratcsomót a megyei közegészségügyi igazgatóságoknál és választhat a meghirdetett szabad állások közül.

Május 12.-én és 13.-án kerül sor a tulajdonképpeni újraelosztásra, a megyei közegészségügyi igazgatóságok illetékesei által.

“Felhívom a figyelmet, hogy a negyedik forduló egyben az utolsó is, ezért kérem Önöket, hogy kezeljék kiemelt figyelemmel a problémát annak érdekében, hogy minden érdekelt tudjon új munkahelyet választani. Az utolsó újraelosztási fejezetet követően a megyei egészségbiztosító pénztárak kiegészíthetik azoknak az egészségügyi intézményeknek a költségvetését, amelyek alkalmazzák az érintett személyzetet” – nyilatkozta Cseke Attila egészségügyi miniszter a mai videokonferencián.

A szaktárca vezetője elmondta továbbá, hogy az állások újraelosztásánál alkalmazott kritériumok ugyanazok maradnak, mint az első három forduló esetében, azaz a szakmai régiség és gyakorlat függvényében minden jelentkező egy bizonyos pontszámban részesül.

Az Egészségügyi Minisztérium és a megyei igazgatóságok jelezni fognak minden olyan esetet a Munkaügyi Felügyelőségnél, amelyben bizonyítást nyer, hogy egyes kórházmenedzserek szubjektív alapon elutasították a jelentkezőket, bár az általuk vezetett intézményekben szabad állások voltak meghirdetve.

Eddig az átalakított egészségügyi intézmények személyzetének több, mint 80%-a választott állást az újraelosztás során. 722 további személy vár még új munkahelyre, ebből 123 orvos.