Tárlat

2021.01.25. 15:00

Kiállítás nyílt a Tibor Ernő Galériában

A Magyar Kultúra Ünnepe rendezvénysorozat keretében szombat délután kiállítás nyílt a nagyváradi Tibor Ernő Galériában (TEG). A galéria alkotóközösségének munkáiból álló tárlatot Csathó Töhötöm művészeti vezető és Gavrucza Tibor tiszteletbeli elnök nyitotta meg. A változatos művekből felépülő kiállítás vezérfonala a magyar kultúra, így a kalocsai mintával ötvözött kortárs alkotás mellett szerepel a tárlaton például Kányádi Sándor arcképe is, ugyanakkor a helyi kulturális értékek előtérbe helyezéseként központi helyet kapott Thurzó Sándor zenetörténész és felesége, Thurzó Margit mezzoszoprán énekes és gobelinművész arcképe. „Váradnak számos olyan kulturális értéke van, amelyek mellett a hétköznapokban észrevétlenül elmegyünk, mégis ezek biztosítják azt a kulturális talajt, amelyben létezni tudunk” – mondta el a tárlatnyitón Csathó Töhötöm, a Tibor Ernő Galéria művészeti vezetője, míg Gavrucza Tibor tiszteletbeli elnök hangsúlyozta: „Az élő kulturális örökség az, aminek egybe kellene kovácsolnia bennünket (…) Van, mivel dicsekednünk, van, mit megőriznünk és van, mit továbbadnunk”.

A kiállításmegnyitón közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész, aki Popper Dávid, Soós Andor és Maczalik Alfréd műveivel lépett közönség elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában