Immunizáció

2021.04.23. 15:48

Cîţu: Az oltás jog, de egyben felelősség is; a kormány az UNICEF mellett áll az immunizáció nemzetközi hetén

 Az oltás jog, de egyben felelősség is – hívta fel a figyelmet pénteken Florin Cîţu. A miniszterelnök hozzátette: Románia kormánya az UNICEF mellett van az immunizáció nemzetközi hete alkalmából, amelyet április utolsó hetében tartanak.

'A védőoltások megmentik az emberek egészségét és életét!' – olvasható a miniszterelnök Facebook-bejegyzésében.

Cîţu emlékeztet, hogy a védőoltásoknak hála tudta megvédeni magát az emberiség olyan halálos betegségektől, mint a gyermekbénulás vagy a himlő.

'A COVID-19 világjárványt csak a védőoltások segítségével lehet átvészelni, és biztonságosan visszatérni a normális kerékvágásba. Az oltás jog, de egyben felelősség is. Mindannyiunkon múlik, hogy gondoskodunk-e saját és szeretteink egészségéről' – írta a kormányfő, köszönetet mondva az egészségügyi alkalmazottaknak, akik emberfeletti erőfeszítéseket tesznek a betegség elleni harcban.

'Románia kormánya az UNICEF mellett áll az immunizáció nemzetközi hetén, amelyet április végén ünnepelnek, és támogatja a gyermekek és felnőttek vakcinákhoz való hozzáférését az egészségük védelme érdekében' – teszi hozzá a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában