Videó: Így reagál egy 12 éves srác a 8G gyorsulásra

Akt.:
Így reagál egy 12 éves srác a 8G gyorsulásra
Így reagál egy 12 éves srác a 8G gyorsulásra
A vadászpilóták komoly tréningeken esnek át, mielőtt élesben tesztelnék a repülőgépeket; többek között a nehézségi gyorsulás elviselésére készítik fel őket. Ez logikus, elvégre a túl nagy nehézségi gyorsulástól el is ájulhatnak, és még a hadi kiadásokra legtöbbet költő nemzetek sem kockáztatják meg, hogy egy bekómázott pilóta rommá törjön egy több tízmillió dolláros vadászgépet. Meg persze saját magát.

Ha egy pilótát 8G gyorsulás ér, az a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden testrészének a súlya az eredeti nyolcszorosára nő; a mozgásban pedig úgy néz ki, hogy felvisznek egy tapasztalatlan 12 éves kölyköt egy műrepülőgéppel, amit először baromira élvez, aztán az arcára fagy az eufória, végül elájul, és az ölébe csuklik a feje.

Forrás: index.hu.


Videó: Ilyen az, amikor a robotpilóta megmenti a vadászpilóta életét

Ezen a titkosítás alól frissen feloldott felvételen az látszik, hogy az amerikai légierő kadétja egy F-16-ossal 5 km magasan egy manővernél a nyolcszoros gravitáció okozta nyomás miatt elveszti az eszméletét. Ettől elkezd zuhanni, majd miután az oktató harmadszor is felszólítja, hogy térjen magához, az eredeti magasság kb. felénél bekapcsol az Auto-GCAS robotpilóta, és stabilizálja a gépet.

Videó: Vakon hátraszaltózni egy versenyautó felett? Ő bevállalta, ez a vége!

Hogy hogyan jött az elhatározás, arra nem tudunk választ adni, annyi viszont biztos, hogy Damien Walters amerikai kaszkadőr valamiért úgy döntött, át akar szaltózni egy Formula E-autó felett. Ne is keressük a megoldást, inkább mutatjuk, mire jutott!

Videó: Ilyen belülről, amikor 0-ról 500-ra gyorsítasz 4 másodperc alatt! Igen, 500-ra…

Shawn Langdon gyorsulási versenyre épített erőgépe kapott egy belső kamerát, így most belülről nézhetjük meg végre, milyen nulláról 508 km/h-ra gyorsulni – mindezt 3.77 másodperc alatt.További hírek a Tudomány kategóriából