Videó: Hihetetlen lazasággal vette a pilóta, hogy majdnem levitte a fejét a repülő szárnya

Hihetetlen lazasággal vette a pilóta, hogy majdnem levitte a fejét a repülő szárnya
Hihetetlen lazasággal vette a pilóta, hogy majdnem levitte a fejét a repülő szárnya
Reno – Thom Richard a világ leglazább embere, ez halálbiztos. A pilótának ugyanis néhány napja majdnem levitte a fejét egy repülő, de a férfi erre még csak meg sem emelte a hangját.

Az eset a nevadai Renóban, a nemzeti légiversenyen történt. Richard és Hot Stuff nevű repülője épp a felszálláshoz cihelődött volna a verseny Formula-1 osztályában, de a pilóta jelezte a pályamunkásoknak, hogy még valamit el akar intézni, leállt, és felnyitotta a gép tetejét. Még épp nem kezdett el kikászálódni – szerencsére, mert hirtelen ott termett hátulról egy másik gép, és a szárnyával majdnem lefejezte Richardot, a Hot Stuffot pedig istenesen meg is zúzta. A vérfagyasztó jelenetről a fedélzeti kamera készített felvételt.

Forrás: automotor.hu.


Videó: Így reagál egy 12 éves srác a 8G gyorsulásra

A vadászpilóták komoly tréningeken esnek át, mielőtt élesben tesztelnék a repülőgépeket; többek között a nehézségi gyorsulás elviselésére készítik fel őket. Ez logikus, elvégre a túl nagy nehézségi gyorsulástól el is ájulhatnak, és még a hadi kiadásokra legtöbbet költő nemzetek sem kockáztatják meg, hogy egy bekómázott pilóta rommá törjön egy több tízmillió dolláros vadászgépet. Meg persze saját magát.