Videó: Reptéren és metróállomáson is robbantottak Brüsszelben, több halott és rengeteg sérült van

Akt.:
Videó: Reptéren és metróállomáson is robbantottak Brüsszelben, több halott és rengeteg sérült van
Brüsszel – A rendőrség szerint legalább egy, egyes belga lapok értesülései szerint viszont 17 ember meghalt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel történt, egyelőre ismeretlen eredetű kettős robbanásban – jelentette a belga sajtó. A helyszíni beszámolók több tucat sérültről is említést tettek.

A helyi hatóságok bejelentették, hogy kiürítik és lezárják a légikikötő épületét. Az érkező járatokat más repülőterekre terelik át. A környéken a vonatközlekedést is felfüggesztették.A Le Soir című helyi lap értesülései szerint a robbanások röviddel reggel 8 óra után történtek a repülőtér indulási oldalán, az American Airlines légitársaság irodája közelében.Szemtanúk szerint az első detonáció után mindenki rohanni kezdett a kijárat felé. A helyszínen mindenhol otthagyott csomagok hevernek.

A televíziós csatornák által sugárzott képek tanúsága szerint számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A légikikötő felett fekete füst gomolygott, több helyen betörtek az ablakok és leszakadt a plafon.

A legfrissebb értesülések szerint egy brüsszeli metróállomáson is robbantás a történt, ahol többen megsérültek.

VRT belga közszolgálati televízió úgy értesült, hogy a repülőtéren törtét robbantás öngyilkos merénylet volt, a hatóságok pedig találtak egy harmadik bombát is.

– MTI –


Brüsszeli merénylet – Orbán Viktor részvétét fejezi ki és azonnali tájékoztatást kért az illetékes szervektől

Budapest- Orbán Viktor miniszterelnök megdöbbenéssel értesült a kedd reggeli brüsszeli merényletről, együttérez az áldozatok hozzátartozóival, a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kíván.


Robbanás történt egy brüsszeli metróállomáson is, az uniós intézmények közelében, áldozatok

Brüsszel – Robbanás történt kedd reggel egy brüsszeli metróállomáson is, az uniós intézmények közelében – jelentette az RTBF belga közszolgálati csatorna. Hírügynökségi értesülések szerint a detonációnak halálos áldozatai is vannak. Előzőleg a nemzetközi repülőtéren voltak robbanások, amelyeknek tíznél is több halálos áldozatuk lehet.