Vidéki ünnepségek hétvégéje

Vidéki ünnepségek hétvégéje
Szatmár megye — Ezen a hétvégén számos községben az önfeledt szórakozásé lesz a főszerep, ugyanis több településen ezen a hétvégén kerülnek megrendezésre a községnapok.

Tízedik alkalommal kerülnek megrendezésre a pusztadaróci falunapok. A kétnapos rendezvény programja igen sokszínű és színvonalas programot kínál a szórakozni vágyóknak. Kulturális, sport illetve könnyűzenei koncertekben bővelkedő az idei rendezvény. A szombati napon a sportté lesz a főszerep, ugyanis horgász–, bicikli–, sakk–, ostábla–, rajz– és futóverseny kerül megredezésre. A sokszínű palettáról mindenki kiválaszthatja, hogy miben szeretné próbára tenni ügyességét, tehetségét, illetve a szerencséjét, ugyanis tombolasorsolás is lesz, melyen értékes nyereményekre lehet majd „pályázni”, úgy mint aragáztűzhely, színestévé, mikorhullámú sütő. A hivatalos megnyitóra vasárnap délután kerül sor, amit tartalmas szórakoztató műsorok sora követ majd, többek között fellépnek a Harag György Társulat színművészei, majd számos szatmári és távolról érkező vendégzenekar szolgáltatja majd a talpalávalót. Az idei falunapok programjainak sorát az éjfél utáni tüzijáték zárja — tudtuk meg Gaman Mihály polgármestertől.


Színes programok
Csanálos község polgármesteri hivatala és tanácsa vasárnap rendezi meg az új kenyér napjával egybekötött községnapot. A rendezvény szombaton kezdődik 14 órakor, a mazsorettek felvonulásával. Az idei ünnepségen a kaplonyi asszonykórus, a kálmándi néptánccsoport, a csanálosi kórus valamint színjátszócsoport és a helyi fiatalok tánccsoportja fogja szórakoztatni a közönséget. Az esti órákban pedig a méltán népszerű, magyarországi popénekesnő Zoltán Erika fog énekelni a csanálosiaknak.

Sárközújlakon kétnapos rendezvény keretében ünnepelik az idei városnapokat. A szombati nap folyamán szépségversennyel, koncertekkel és az aranylakodalmak megünneplésével tűzdelt sportrendezvények várják a helyieket. Vasárnap számos előadó lép majd fel a település központjában felállított színpadon. Természtesen, ennek a rendezvénynek a repertoárjából sem hiányozhat a tombolasorsolás, a késő esti tüzijáték és a hajnalig tartó szabadtéri diszkó.

A hétvégén hasonló képpen fognak ünnepelni a batiziak, a aranyosmegyesiek és a majtényiak is, ahol számos szórakoztató műsor, sörsátor és bazár várja majd a kikapcsolódni vágyókat.