Vidámság és jókedv Püspökiben

Vidámság és jókedv Püspökiben
Az elmúlt hétvégén az RMDSZ biharpüspöki körzete és a Biharpüspöki Alapítvány tizedik alkalommal szervezte meg a Biharpüspöki Napokat. A szombati napon a szórakozásé volt a főszerep.

Az elmúlt évek esős időjárását talán feledtetve egy kicsit, az idén verőfényes napsütésben zajlottak a tizedik alkalommal megrendezett Biharpüspöki Napok. Ez természetesen a programok látogatottságán is érződött: rengetegen- kicsik és nagyok egyaránt- vették birtokukba a fő helyszínnek számító Bocskai István Közösségi Ház udvarát. Mindenki talált magának valami elfoglaltságot: a gyermekek egymással játszottak, szaladgáltak, esetleg éppen felléptek, a szüleik, hozzátartozóik pedig a szereplésüket figyelték, vagy árnyékot keresve egymással beszélgettek. A délelőtt a kézműves-foglalkozások, sportvetélkedők jegyében telt, a délutáni rendezvények pedig a hegyközcsatári Angels mazsorett csoportjainak fellépésével kezdődtek, a kislányokat Varga Friderika készítette fel. Hivatalos formában Pásztor Sándor RMDSZ-es frakcióvezető és Timár Enikő főszervező, a Biharpüspöki Alapítvány elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd egy sor olyan produkció zajlott, melynek szereplői helybéli tehetséges és ügyes gyermekek voltak. Gondolunk itt a 19. számú óvoda csoportjaira, akik népi gyermekjátékokat, majd táncokat mutattak be, valamint a Juhász Gyula Általános Iskola előkészítő és első osztályos tanulóira- a modern táncot Berecz Anita koreográfus tanította be-, valamint a II-IV. osztályosok Tücsökringató néptánccsoportjára, melynek tagjai moldvai csángó táncot jártak Miklós Papp Zsuzsanna tanárnő irányításával.

Műsorok

Az iskolások haladó modern tánccal is készültek- koreográfusuk Berecz Anita-, az előkészítő és első osztályos növendékek pedig ezután játékfüzérrel megörvendeztették szüleiket, őket Miklós Papp Zsuzsanna készítette fel. Hasonlóan nagy sikert arattak Karácsonyi Lilla kis tanítványai is (Fassion csoport), akik modern tánccal és latin modern tánccal „rukkoltak elő”. A fellépők fáradozását finom gulyással hálálták meg a szervezők.

Mivel az idén a váradi önkormányzat nem támogatta a Biharpüspöki Napokat, a háromszor lebonyolított tombolasorsolás nyereményeit többnyire helyi vállalkozók ajánlották fel. Ezek közt volt hal, kacsa és éttermi vacsora is, a fődíj pedig egy porszívó volt.

Az esti főműsorokat az M. M. Pódium Színház fellépése nyitotta, Meleg Attila társulatának tagjai szinte második otthonuknak tekinthetik Püspökit, hiszen az utóbbi időben gyakran szerepelnek ott, nagy sikerrel. Előttünk Rob Vivien, a Francisc Hubic Művészeti iskola diákja énekelt, és tékvandó bemutató is volt, a szabadtéri mulatság elkezdése előtt pedig a Basic Faces zenekar fellépése volt meghirdetve. Az események médiatámogatója a Bihari Napló volt.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,