Vidám RMDSZ-farsang a sportcsarnokban

Vidám RMDSZ-farsang a sportcsarnokban
Nagyvárad- Vasárnap este az RMDSZ Bihar megyei szervezete batyus farsangi mulatságot szervezett ismét a Sportcsarnokban. A talpalávalóról ezúttal a Koktél zenekar gondoskodott. Több százan vettek részt a nagy sikerű rendezvényen, a megye számos részéből érkeztek.

 

Lassan hagyománnyá válik, hogy évente két alkalommal- az év végéhez közeledve disznótoros, februárban pedig farsangi- mulatságot szervez az RMDSZ Bihar megyei szervezete a nagyváradi sportcsarnokban, melyre nem csupán helyből, hanem az egész megyéből érkeznek résztvevők. Legutóbb az elmúlt vasárnap este népesült be a létesítmény küzdőtere sportolók helyett különböző jelmezekbe öltözött bálozókkal, fiatalokkal és idősebbekkel egyaránt, hiszen ezeknek a rendezvényeknek amolyan jellegzetessége, hogy egy-egy család több generációja képviselteti magát. Amíg a szülők, nagyszülők táncolnak, vagy az asztaloknál ülve eszmecserét folytatnak, a gyermekek egymással vannak elfoglalva, esetleg hozzátartozóik óvó és szerető tekintete által kísérve nagy lelkesedéssel szaladgálnak ide-oda.

Változatos zene

A talpalávalóról ezúttal a Koktél zenekar gondoskodott. Mások mellett különböző népviseletbe öltözött személyek, állatfigurák, egyenruhába bújt történelmi alakok ropták a táncot az alkalmi parketten, a zenei kínálat pedig igen változatos, szinte minden igényt kielégítő volt: a táncdaloktól kezdve a népszerű pop-rock slágereken keresztül egészen az operett-, cigány és magyar nóta „irodalom” közkedvelt gyöngyszemeiig. Természetesen az alkalomhoz illően nagy volt a vidámság és a jókedv, szinte senkit se kellett noszogatni ahhoz, hogy táncra perdüljön, de azért azok sem unatkoztak, akik amúgy nem szeretnek táncolni, csak jó társaságra és arra vágytak, hogy egy jót beszélgessenek régi ismerőseikkel, barátaikkal.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,