Vidám húsvéti kavalkád volt

Vidám húsvéti kavalkád volt
Nagyvárad – Nagyszombat délelőtt az RMDSZ várad-réti szervezete ismét megrendezte gyermekeknek szánt vidám húsvéti kavalkádját a Petőfi-parkban. Több százan vettek részt a jó hangulatú eseményen.

 

Nyuszi ül a parkban elnevezéssel az idén is megrendezte hagyományos húsvéti programkavalkadját az RMDSZ várad-réti szervezete. A helyszín megszokott módon a Petőfi-park volt, s az időjárás ezúttal kegyesnek bizonyult: csak néhányszor ijesztett rá a több száz résztvevőre egy-egy hidegebb fuvallattal vagy esőcseppel. A változatos és érdekes programokat Constantinescu Edit körzeti elnök és Kele Tünde alelnök állították össze, a műsorvezetést pedig Somogyi Orsolya és Fehér Tamás választmányi tagok vállalták. A hivatalos megnyitó az alkalomhoz illően rövid és volt és frappáns- Biró Rozália alpolgármester arra emlékeztette a jelenlevőket, hogy 2004-ben bonyolították le első alkalommal ezen eseményt, Pető Csilla RMDSZ-es parlamenti képviselő pedig úgy vélte, hogy a mostani rendezvény méltó kiegészítője az Iskola másképp-projektnek-, majd indulhatott a tojáskereső verseny. A sétány külön oldalain szaladgáltak az ovisok és az iskolások, s több mint 600 tojás várt gazdára. Két kategóriát hirdettek a locsolóversmondó vetélkedőben is- zsűritagok Pető Csilla, Tempfli Emília tanítónő és Szabó Irénke választányi tag voltak-, a kisebbeknél Palotás Áron és Kele Bíborka voltak a legügyesebbek, a nagyobbak közt Huszár Szabolcsnak járt a gratuláció.

Változatos programok

Közben kézműves-foglalkozások, illetve sportvetélkedők zajlottak, és rajzversenybe is be lehetett nevezni (a nyuszika tojása volt a téma, az alkotásokat pedig kiállították). György Éva, a Szent József óvoda gyógypedagógusa „nyuszitornát” vezetett, a váradi I. számú magyar baptista gyülekezet Magocska bábcsoportja pedig a Húsvéti csoda című előadással készült. Nagy sikernek örvendett a nyuszisimogató is: a Mátyási Gábor vállalkozó által felajánlott tapsifülesek a tombola fődíjának tárgyát is képezték, a szelvények eladásából befolyt pénzösszegek pedig jótékony célt szolgáltak. A vidám, jó hangulatú összejövetelen Szarka Árpád aligazgatónak köszönhetően részt vett a Gyermek- és Társadalomvédelmi Igazgatóság (DGASPC) intézményeiben nevelkedő 35 állami gondozott is, a számos program zökkenőmentes összehangolásában pedig a 11. számú általános iskola tanítónői nyújtottak segítséget. A szervezők nevében végül az egybegyűltektől Huszár István városi tanácsos búcsúzott el, abban a reményben, hogy jövőre újra ugyanitt!

Ciucur Losonczi Antonius