Vidám hangulatú nyugdíjasbál Nagyváradon

Vidám hangulatú nyugdíjasbál Nagyváradon
Nagyvárad – Több mint kétszáz személy vett részt szombaton az Ady Endre Elméleti Líceum dísztermében a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete által szervezett bálon. A vidám rendezvényre Magyarországról is érkeztek.

Akik látták, ahogyan a 82 éves Bori néni tvisztel, és hallották, ahogyan a 87 éves Anna néni énekel, azoknak semmi kétsége sem lehetett afelől, hogy valóban jó hangulat uralkodott a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete által szervezett legutóbbi bálon. ízlésesen megterített asztalok, valamint a barátokkal, ismerősökkel való újbóli találkozások fokozták az együttlét örömét, így magától érthetődőnek tünt, hogy a táncparkettet szinte állandó jelleggel benépesítették a szórakozni vágyók. A rendezvény kezdetén Jakab Ibolya egyesületi elnök köszöntött mindenkit, külön említést téve a névnapjukat ünneplő Erzsébetekről és Katalinokról, majd Biró Rozália alpolgármester is üdvözölte a jelenlevőket. Ezt követően Sneider Mária és barátainak a fellépése joggal érdemelte ki a közönség tapsát, a művésznő produkciója immár sokadik alkalommal váltott ki elismerő tekinteteket.

Berettyóparti vendégek

A bálon a berettyóújfalui Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesületének húsz tagja is tiszteletét tette, a mulatság egyik csendesebb pillanatában Nagy Marika elnökasszony elárulta: remekül érzik magukat, véleményük szerint ritka jól szervezett összejövetelen vehetnek részt. A két nyugdíjasegyesület közötti felhőtlen kapcsolatot egyébként remekül példázták a bál azon pillanatai, amikor a partiumi idős urak szerenádot adtak a berettyóparti hölgyeknek, a megszólítottak pedig dalcsokorral válaszoltak rá. A zenéről egyébként Kiss Géza és Mitra Lívia gondoskodott, amikor pedig éppen szünetet tartottak, a jelenlevő férfiak közül is néhány beszállt az éneklésbe, egy-egy “unplugged” szám erejéig.

Ciucur L. Antonius