Vidám hangulat az otthonban

Vidám hangulat az otthonban
Nagyvárad- Az október 1-jén ünnepelt Idősek Világnapja alkalmából a Vár-Lak Ifjúsági Központ fiataljai látogattak a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Idősek Otthonába.

Vidám hangulat uralkodott szerda délután a Caritas Catolica által működtetett várad-rogériuszi Szent Erzsébet Idősek Otthonában: Módi Blanka nővér, Vakon Zsolt ifjúsági lelkész és Benedek Ramóna hitoktató vezetésével ugyanis a Kanonok sori Vár-Lak Központ fiataljai látogattak az intézménybe, egy zenés-irodalmi műsorral lepve meg az ott levőket.
Főleg vallásos dalok csendültek fel gitárkísérettel, olyanok is, melyek mozgásra késztetnek, így a vendégeknek sikerült rávenniük néhány szépkorút arra, hogy velük együtt „elmutassa” az elhangzott szövegeket. A meghitt, családias légkörhöz később az is hozzájárult, hogy két kislány meglepetés gyanánt ábraszerűen papírlapokra ragasztott faleveleket ajándékozott a néniknek és bácsiknak. A program a műsor után sem ért véget: a fiatalok elbeszélgettek a bentlakókkal, miközben fogyasztottak az asztalra kitett teából és nápolyi szeletekből.

Gyógymasszőr

Nagy Andrea, a Caritas munkatársa arról tájékoztatta az Erdély Online-t: a május végén felavatott intézménynek jelenleg 22 lakója van, 12 kétágyas és 10 egyágyas szóba várja az igénylőket. Az első kedvezményezett éppen Árpád-házi Szent Erzsébet születésnapján, július 7-én költözött be. A héten egyébként két alkalommal egy gyógymasszőr, Orbán Judit is meglátogatja őket, illetve a Szent Márton Idősek Otthona lakóit is.
Számos önkéntes segíti a munkájukat, szerda délután például Dallós Ágnes, a Mária Rádió közreműködésével a házból közvetítették élő, egyenes adásban a rózsafüzér imádságot.

Ciucur Losonczi Antonius