Vidám farsangi tanár-diák vetélkedő az Eminescuban

Vidám farsangi tanár-diák vetélkedő az Eminescuban
Hangulatos, mókával teli farsangi tanár-diák vetélkedőt tartottak február 16-án a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium dísztermében. A versenyre tíz osztályból jelentkeztek a csapatok. A jó hangulatról az ötletes versenyszámok gondoskodtak.

 

 

A Mihai Eminescu Főgimnázium diáktanácsa szervezésében Egy kalap alatt címmel rendezték meg immár második alkalommal a farsangi tanár-diák vetélkedőt, amelyre idén az iskola tizenhárom magyar tagozatos osztálya közül tíz jelentkezett a megmérettetésre. Minden osztályból négy diák és az osztályfőnök nevezhetett be a különösebbnél különösebb ügyességi feladatok megoldására. Biró Árpád diáktanács tag elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is próbáltak minél ötletesebb feladatokat kitalálni, hogy a hangulat legalább annyira jó legyen, mint az elmúlt évben. Hozzátette, hogy a szponzorok jóvoltából értékes ajándékokkal tudták jutalmazni a résztvevőket. A verseny egyik kötelező részeként minden csoportnak, beleértve a tanárokat is be kellett öltözniük, így a díszterem megtelt kalózokkal, bohócokkal, boszorkányokkal, papokkal, pantomimekkel és számos hős figurával.

 

Vidám próbák

A három tagú zsűrinek, Hochhauser Enikő aligazgatónak, Fekete Ágnes diáktanács elnöknek és Biró Árpádnak nem volt könnyű dolga, hiszen a legtöbb csapat bebizonyította kreativitását nem csak a jelmezek, hanem a bemutatkozó szöveg terén is. Második próba a lufipukkasztás volt, majd minden csoportból egy tagnak a szájával kellett cukorkákat kihalásszon először egy vizes, majd egy lisztes tányérból. A diákok legkedvesebb próbája talán az volt, amikor toalett papírba kellett tekerni a tanárokat. Az iskolára vonatkozó kvízkérdések után a csoportok énektehetségüket csillogtatták meg a karaoke alkalmával. A szoros küzdelem végén kihirdették a nyerteseket is. Első helyen a X.I Csillagok nevű csoportja végzett Ágoston Emese tanárnő vezetésével, másodikok a XI. J kalózai lettek, akik élén Gál Éva Gabriella tanárnő állt, végül de nem utolsó sorban a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak a X.A pantomimjei.

 

Nagy Noémi