Vetélkedők sokasága az Adyban

Vetélkedők sokasága az Adyban
A nyílt nappal egyidejűleg az iskola napját is ünnepelték pénteken az Ady Endre középiskolában. Különféle programok zajlottak.

 

A rendezvény rövid megnyitóval kezdődött, az iskola udvarán. Az V.B osztályosok csángó táncot mutattak be, a XI.E, valamint a XI C egy- egy diákja pedig énekelt, illetve gitározott. Tóth Márta igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd kezdetét vették a különböző programok, melyeken az általános iskolások és a középiskolások egyaránt hivatalosak voltak.

Hogy a diákok nagyobb kedvvel vegyenek részt a programon, az idén is tombolával készültek a szervezők, s aki a iskolanap legalább három tevékenységén részt vett, s ezt a jegyre nyomott pecsétekkel igazolni is tudta, a tombolahúzáson is részt vehetett, melynek főnyereménye egy bicikli volt.

Többek között történelemvetélkedőn, logikai játékokon, karaoke-versenyen, tánciskolán, különféle sportmérkőzéseken bizonyíthatták rátermettségüket a diákok. Ez utóbbiak között szerepelt a már hagyományos tanár – diák –öregdiák focibajnokság is, de street-ball és tájékozódási futás, valamint úszás is volt a programban. Mintegy hatvan diák látogathatott ki az uszodába, mely két órán keresztül csak az adys diákoké volt.

Ezenkívül kézműves foglalkozások is zajlottak – a résztvevők képeslapokat, kreppapír virágokat készítettek, továbbá arcfestés és különleges hajfonatkészítés is volt, az utóbbi kettő a Zabhegyezők közreműködésével. Az aszfaltrajzverseny sem maradt el: Czirják Enikő rajztanár vezetésével szebbnél szebb pillangókat rajzoltak a diákok. Ennek a versenynek az érdekessége egyébként az volt, hogy ötödikesek és tizenegyedikesek egyaránt részt vettek.

Neumann Andrea

Címkék: ,