Vetélkedő a magyar öntudat erősítésére

Vetélkedő a magyar öntudat erősítésére
Bihar megye – Az elmúlt héten rendezték meg Érmihályfalván azt a vetélkedőt, melynek győztes csapata március közepén Kolozsváron képviselheti a várost az országos döntőn.

 

 

Az Adj király katonát című vetélkedősorozatot idén hatodszor rendezik meg Erdély szerte, és a döntőt megelőzően 46 helyszínen tartanak/tartottak helyi szakaszt. Egyik ilyen helyszín volt Érmihályfalva, tudtuk meg Sütő Tímea tanárnőtől, a helyi verseny főszervezőjétől, aki hozzátette: azért lehetett ez így, mert olyan sok diák jelentkezett a versenyre (a minimális létszám 30, ennek duplája érdeklődött), hogy a kolozsvári szervezők úgy döntöttek, legyen helyi szakasz is.

 

Márciusban, Kolozsváron

 

A verseny egészének célja “az egészséges magyar öntudat alakítása, a nagy családokban élés népszerűsítése”, mondta el a tanárnő. Valószínűleg ennek jegyében a versenyző csapatokat valójában nem is “csapatoknak”, hanem családoknak nevezték. Ezeket 3-3 fő alkotta, úgy összeállítva, hogy egy-egy ötödikes vagy hatodikos, illetve hetedikes és nyolcadikos diákok legyen együtt, ők egy előre megadott szöveggyűjteményből készülhettek fel. Érmihályfalva mellett – ahol most először tartották meg – megyénkben Nagyváradon és Székelyhídon kerül(t) sor hasonló helyi szakaszra, a győztesek március 17-én szerepelnek majd Kolozsváron. Az érmihályfalvi győztes csapat – pontosabban “család” – névsora: Szentes Levente (VII. C.), Katona Johanna (VI. D.), Vaida Júlia (V. C.).