Vesztes csatákat követően…

Nagy (kosár)csatára van kilátás szerdán a nagyváradi sportarénában
Nagy (kosár)csatára van kilátás szerdán a nagyváradi sportarénában
A nagyváradi Antonio Alexe Sportarénában szerdán a Marosvásárhelyi BC lesz a Nagyváradi VSK U ellenfele a férfikosárlabda bajnokság alapszakasza második, befejező részében.

A hazai legénység a 2015/16. évi bajnokság során három alkalommal győzött mai vendégei ellen: októberben idegenben 87–76, decemberben hazai pályán 78–77, márciusban (ismét idegenben) 92–80 volt az eredmény a váradiak javára. A VSK U legutóbb Craiován, a Marosvásárhely pedig Nagyszebenben szenvedett vereséget, vagyis most mindkét együttes „győzelemre” éhes, hiszen a váradiak szeretnének visszakerülni a bajnoki tabella élére, a vendégek pedig azért küzdenek, hogy a számukra igen fontos negyedik helyen végezzenek a rájátszásos szakasz kezdete előtt.

Titánok harca?

A két csapat játékoskeretét tekintve, érdekes és nagy harc várható Románia jelenleg két meghatározó, bedobó kosarasa, Sean Barnette és Alhaji Mohamed részéről, mivel mérkőzésenként mindkét játékos általában húsz ponttig „kapaszkodik fel”, s ez valószínűleg most sem alakul majd másként. Az ellenfelek különben résztvevői a kosárlabda Román Kupa négyes, Final Four döntőjének is, amelyben akár ismét találkozhat egymással a két legénység. A mai találkozó 18 órakor kezdődik és a Digi Sport 3 élőben közvetíti.

Szántó Sándor