ERDON Helyi hírek

2010.02.03. 14:56

Megtámadott ellenőr

<p>Bihar megye - <strong>Jegyellenőr</strong>t támadtak meg február 1-én <strong>Nagyvárad</strong>on. Az <strong>elkövető</strong>t húsz perc alatt sikerült elfogni.</p>

Február 1-én fél három óra körül a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) egyik jegyellenőre agresszió áldozata lett. M.I. a Gojdu utcai villamosmegállóban állt több másik ellenőr társaságában, amikor egy gépjárműből, amelyben hárman ültek, kiszállt egy férfi, és gázspray-jel M.I. arcába fújt. A megtámadottnak csak annyi ideje volt, hogy a szeme elé tegye a kezét, de az arcát mégis elérte a bénító szer. Egy éppen arra járó rendőr és zsandár észrevették az esetet, és megállásra szólították fel az agresszort, akinek azonban esze ágában sem volt ilyesmi: beszállt a kocsiba és társaival együtt elhagyta a helyszínt. Ezek után a rendvédelmiek igazgoltaták az ellenőröket, és miután konstatálták, hogy az ellenőrök munkaidőben vannak, további rendvédelmi egységek segítségét kérték a támadó és társai kézre kerítéséhez. Húsz perccel az eset után rátaláltak a kocsira a Zöldfa/Alecsandri utcán, a három személyt lefogták, a rendőrségre vitték őket, ahol birságot róttak ki rájuk, az autóvezetőnek pedig felfüggesztették a jogosítványát. Csuzi István az OTL igazgatója az eset kapcsán lapunknak elmondta: „megfigyelhető, hogy csökken a bliccelők száma, de azok, akik továbbra is bliccelnek, egyre agresszívebbek lesznek; ennek a jelenségnek az egyik megnyilvánulása a mostani eset is. Ez egyfajta leszámolás volt, de már szorul a hurok azok körül, akik megszokták, hogy jegy nélkül utaznak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!