Veszélyben a 13 napja éhségsztrájkoló férfi élete

Hunyad megye – Nicolae Scrobete, a Hunyag megyei Hátszeg településen 11 napja éhségsztrájkol a polgármesteri hivatal épülete előtt.

A tiltakozás legnehezebb formáját választotta az a hétszegi férfi, aki a hatóságot figyelmét akarja felhívni az őt ért sérelemre.

 

Nicolae Scrobete, azzal, hogy megtagadja azt, hogy ételt vegyen magához, az ellen a huzavona ellen tiltakozik, amelyet a hatóságot peres ügyében folytatnak. Éhségsztrájkjának második napján a Hunyad Megyei Közegészségügyi Hatóság egyik képviselője érdeklődött az egészségi állapota felől. November 8-án a vércukorszintje már csak 60 volt a mérések szerint. Az orvosok ekkor figyelmeztették, hogy veszélybe kerülhet az élete, ha a kritikus határ alá csökken ez a szint. Ebben az esetben akár kómába is eshet.

 

A férfi állítása szerint senki sem kereste fel éhségsztrájkja alatt. A polgármester külföldre utazott, de még előtte közölte a férfival, hogy nem ő az illetékes ügyében.

 

A huzavona lassan három éve tart, a férfi a legjobban mégis azt sérelmezi, hogy még csak emberszámba sem veszi senki, és képesek hagyni, hogy éhen haljon. Nicolae Scrobete tudja, hogy igaza van, és hajlandó a végsőkig elmenni sztrájkjával.