Vessünk magról citromot!

Vessünk magról citromot!
A citromfa (Citrus lemon, Rutaceae) 3-6 m magasra megnövő fa. Termesztését megközelítőleg ezer éve kezdték meg Európában. Kolumbusz 1493-ban vitte a gyümölcsöt a tengerentúlra.

A citrom ma ismert fajtái csak a XVI-XVII. században jelentek meg, magas színvonalú nemesítés eredményeképpen. Ha magról szeretnénk nevelni, lássuk mit kell tennünk!

Termesszünk citromfát mi magunk

Az ember korán felfedezte a természetben élő növények önfenntartó mechanizmusának lényegét. A dolgozó emberek számára írt recept: virágzás, megporzás, magérlelés stb. A romantikusabb verzióval folytatva: a beérett magvak a termőtalajra hullanak, majd a nedvesség, meleg és fény hatására új élet sarkad bennük. A magvakkal történő szaporodást szakszóval generatívnak nevezzük.

Nem tévedünk nagyot, ha a citromok és narancsok kiköpött magvait egyszerűen a földbe nyomjuk, és várunk, amíg valami történik.

Bár a legfinomabb gyümölcsű citrusokkal gondban lennénk, ugyanis ezek magvatlanok.

Folytatás az edenkert.hu oldalán0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .