Verseskötetet mutattak be

Verseskötetet mutattak be

Nagyvárad- Péntek délután a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban mutatták be Pataki István költő Ki gyújt jelzőtüzet című legújabb verseskötetét.

A szerzőt méltató Dénes László újságíró arra hívta fel a jelenlevők figyelmét, hogy Pataki István keveset publikál, a most megjelent kötet csupán az ötödik a sorban. Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselő úgy vélte: a kiadványban található tizenhárom vers a hazafias költészet műfajának a helyreállítására tett kisérlet. A kötet kerek, egész és tartalmas, se nem rövid, se nem túl hosszú, éppen megfelelő, közölte az egyházfő, majd egy Gergely István képzőművész által készített Bocskai emlékplakettet és egy tanulmánykötetet nyújtott át a költőnek.

Pataki István elárulta: a költeményei azért sikerültek hazafiasra, mert egész egyszerűen a nemzet sorsa izgatta. Túltengtek benne a nemzeti érzelmek, mert véleménye szerint ezzel nem szabad spórolni napjaink globalista világában. Holló Barna képzőművész, a verseskötet grafikai szerkesztője elmondta: munkája során két idősíkot próbált ábrázolni: a gyermeki világban gondolkodó őszinteséget és a felnőttkori összevisszaságot, annak a vágyát, hogy visszatérhessünk oda, ahonnan elindultunk.

A rendezvény második felében a szerző a jelenlevők kérdéseire válaszolt.

Ciucur L. Antonius