Verseny az eurómiliárdokért

Verseny az eurómiliárdokért
Szatmár megye – Pártellentétek is befolyásolták a mezőgazdasági szakembrek érdeklődésének mértékét a 2007–2013 közötti időszak országos vidékfejlesztési programjának bemutatója iránt.

A 2007–2013 közötti időszak országos vidékfejlesztési programjának bemutatásának és népszerűsítésnek céljával érkezett Szatmár megyébe Decebal Traian Remes mezőgazdasági miniszter. A tárcavezetőt óriási tömeg várta szombaton a Szatmárnémeti Közigazgatási Palota előtt a regionális bemutatót megelőzően, összesen hat megye képviselői voltak kiváncsiak a több milliárd eurós összköltségvetésű program részleteire. Az Észak–Nyugati Fejlesztési Régió hat prefektusa, mezőgazdasági igazgatóságok képviselői, mezőgazdasági társulások vezetői és különböző települések polgármesterei voltak jelen a találkozón. Nem volt jelen azonban senki a Szatmár megyei Mezőgazdasági Támogatások Kifizetési Ügynökségétől (APIA). Az ügynökség köztudottan Demokrata Párthoz közeli vezetése ugyanis szombaton dolgozni hívta azokat, akik még eseteg érdeklődtek volna a liberális miniszter mondanivalója iránt.

 

Decebal Traian Remes a tőle már megszokott nyers modorral kezdett hozzá a bemutatóhoz, jelezve, hogy a minisztérium szakemberei által elképzelet és összeállított vidékfejlesztési program életképessé teheti majd a romániai mezőgazdaságot. Megjegeyzte, hogy nem kívánja áltatni a megjelenteket, hazudni sem szokott, mivel rossz a memóriája, így könnyen rajtakpnák.

 

Ezzel igazolta azon, a mai bemutatón is töbször is hagoztatott meggyőződését, hogy a program a jelenleg felajánlható legteljesebb segítséget nyújtja a vidélkfejlesztés, az álattenyéstész és a növénytermesztés legkülönbözőbb ágazatinak felvirágoztatására. A miniszter felszólalása után délelőtt folyamán részleteiben is bemutattásra került a vidékfejlesztési program.