Vers– és prózamondó verseny

Kilencedik alkalommal hirdeti meg a kiváló Csokonai-kutató: Kardos Albert emlékének szentelt vers– és prózamondó versenyét a Debreceni Zsidó Hitközség.

Az előző vetélkedők gyakorlatához híven a rendezvényre felekezeti és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül invitálják és várják a Kárpát–medence bármely országában élő magyar nyelvű vers– és prózamondóit. A versenyt az idei évtől ifjúsági, felnőtt és szépkorúak kategóriájában írták ki. Fővédnök és a zsűri díszelnöke: Szabó Magda kétszeres Kossuth–díjas írónő, Debrecen díszpolgára

Az október 21—22–én zajló vetélkedő résztvevői mindegyikének szállásáról és étkeztetéséről a szervezők gondoskodnak. Jelentkezési határidő: 2007. szeptember 20. Postacím : 4025 Debrecen Bajcsy–Zsilinszky Endre u. 26. E-mail elérhetőség: debreceni.zsido.hitkozseg@axelero.hu.

Bővebb felvilágosítás, valamint a kategóriánkénti kötelező művek listája az EMKE Partiumi Alelnöksége szatmári telefonszámán és e–mail címén szerezhető be ( tel: 712808 ; e-mail: muzsnay@datec.ro ).  A kötelező művek címjegyzéke tanulmányozására lehetőség adódik az RMDSZ Mihai Vitezul 10 alatti székháza titkárságán is.