Vérfertőzés Ausztriában: teljes a döbbenet az osztrákoknál

Megkezdte vallomástételét Alsó-Ausztriában az a 73 éves férfi, aki 24 évig tartotta fogva saját lányát háza pincéjében, akit szexuálisan is zaklatott. A hatóság azonban egyelőre nem közölt erről részleteket. Josef Fritzlt szomszédai mint dolgos halászembert ismerték, aki népszerű volt a közösségben.

A férfi olyan ügyesen titkolta kettős életét, hogy arról még felesége sem sejtett semmit. A hatóság annyit közölt eddig, hogy a jelenleg 42 éves nőt egy 50-60 négyzetméteres pincehelységben tartotta fogva az apja. A szoba alacsony volt, a belmagasság alig érte el az 1,70 métert. A helységben mosdót, vécét is találtak. Emellett pedig egy gumiszoba is volt a föld alatti börtönben. A vasárnap kipattant eset megdöbbentette és megrázta az osztrák közvéleményt. A vérfertőző kapcsolatból hét gyermek is született. Közülük egy azonban még csecsemőkorában meghalt. A kapcsolatból született hat gyerek közül hármat Josef Fritzl és felesége nevelt föl. Két fiút és egy lányt az apa hivatalosan is adoptált. Az idős házaspár gondosan nevelte őket – állítják a szomszédok. Azért sikerülhetett az örökbefogadás, mert a gyerekekhez az anya, aki 18 éves korában 1984-ben tűnt el, mindig hagyott egy levelet, amelyben arra kéri szüleit, hogy viseljék gondját a kicsinek, mert neki erre nincs módja.

A másik három gyermek viszont a pincében élt, sosem láttak napfényt még, iskolába sem jártak. A legkisebb gyerek 5, a legnagyobb pedig 20 éves. Az esetre akkor derült fény, amikor az egyik pincében élő, 19 éves lány csontsoványan kórházba került. Az orvosok pedig az anyával akartak találkozni, hogy fölállíthassák a kórképet. A 73 éves férfi ekkor megengedte, hogy a doktorok találkozzanak a lányával. Az eddigi információk szerint az apa 11 éves kora óta kényszerítette szexuális kapcsolatra lányát. A 24 évig fogva tartott nőt és gyermekeit pszichológusok vizsgálják.