Vérfertőzés – Megkezdődött Fritzl lányának meghallgatása

Vérfertőzés – Megkezdődött Fritzl lányának meghallgatása
Megkezdődött pénteken Elisabeth Fritzl meghallgatása. Az apja által 24 éven keresztül egy pincében fogvatartott és rendszeresen megerőszakolt nőre a következő hetekben további kikérdezések várnak – közölte bírósági forrásokra hivatkozva az APA osztrák hírügynökség.

A későbbiekben várhatóan az asszony gyermekeit is meghallgatják – mondta Gerhard Sedlacek ügyészségi szóvivő, hozzátéve, hogy a beszélgetéseket videóra veszik, így megkímélik a családot a későbbi bírósági megjelenéstől.

A 73 éves Josef Fritzlt április végén vették őrizetbe Alsó-Ausztriában, miután kiderült, hogy a férfi 24 éven keresztül saját pincéjébe zárva tartotta lányát. Fritzl rendszeresen megerőszakolta a most 42 éves Elisabethet, akinek hét gyermeke született saját apjától. A férfi három gyereket a pincében tartott fogva édesanyjukkal együtt, míg hármat felvitt a felszínre és az állítólag mit sem sejtő feleségével együtt örökbe fogadta őket. A hetedik gyermek még csecsemőkorában meghalt.

A férfi egyik lányát – és egyben unokáját -, a 19 éves Kerstint április 19-én szállították kórházba, mert több szervének működése leállt – ekkor derült fény az egész Ausztriát sokkoló ügyre. A fogva tartott és rendszeresen nemi kapcsolatra kényszerített anyát és gyermekeit azóta az Amstetten-Mauer pszichiátriai klinikán ápolják. A kórház személyzete szerint a család már felkészült arra, hogy szabadtéri tevékenységeket folytasson és kisebb kirándulásokat tegyen.