Veretlenek csatája: ki marad hibátlan?

A női kosárlabda A–osztály A1–es középdöntős csoportjában már csak egy csapat marad veretlen a pénteki rangadó után. Nagy esély van arra, hogy a Szatmárnémeti VSK legyen az a csapat.

A női kosárlabda A–osztály középdöntőjének eddigi két veretlen csapata találkozik péntek késő délután az A1–es csoport rangadómérkőzésén: a SCM Craiova a Szatmárnémeti VSK–t fogadja 18.30 órától. Mint arról beszámoltunk, Dan Fleşeriu edző a mai meccsen már számíthat Claudia Popra is, ugyanis a bedobó poszton játszó játékosnak megérkezett Spanyolországból a zöldkártyája. Viszont a sérülés miatt a VSK–tól távozó Kailey Kleinnak továbbra sincs helyettesítője, pedig a cél teljesítése érdekében szüksége lenne a csapatnak még egy jó játékosra. Mint ismeretes, vasárnap az Aradi ICIM elleni találkozót öt és fél emberrel játszotta a VSK (Băluţă a meccs végén állt be a kipontozódott Drake helyére). Fleşeriu a megnyert meccs után aggodalmának adott hangot: „Nem tudom meddig bírja ez az öt játékos ezt a megfeszített tempót!” „A craiovai meccs után tárgyalunk a szakmai stábbal arról, hogy szükség van–e még egy játékosra” – mondta lapunk kérdésére Fógel László, a VSK elnöke.

A szatmáriak pénteki ellenfele egyébként eddig két hazai és egy idegenbeli győzelmet jegyzett: a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC elleni 23 pontos siker után tizenhattal verte az oltyán városban a Temesvári Bega BC–t. Az elmúlt fordulóban viszont kínlódott a Rapid otthonában, és csak a hajrában nyújtott teljesítménynek köszönheti a 4 pontos győzelmet. Érdekes ugyanakkor, hogy a SCM a két hazai meccsén egyaránt 74 pontot dobott, a bukarestieknek pedig 73–at. Így a VSK jó védekező játékának ezúttal is érvényesülnie kell, Drake–nek és Teilanenak pedig minden bizonnyal sok dolga lesz a saját palánkja alatt. Ugyanakkor figyelni kell majd a távoli dobókra is, ugyanis a SCM játékosai előszeretettel „eresztik” a triplákat is.

Mint ismeretes, a VSK eddig két olyan csapatnak szakította meg a hibátlan sorozatát, akik ősztől kezdődően nem ízlelték meg a vereség ízét: a BCT Alexandria után az Aradi ICIM is kikapott Szatmáron. Egyik csapat sem tudott 47–nél több pontot dobni a VSK–nak. Tehát, az előjelek jók, a védekezésben jó a csapat, Claudia Poppal pedig a támadójáték is erősödött. Hogy mindez mire lesz elég, arra csak péntek este, a meccs után kapunk választ, minden esetre, egy újabb győzelemmel a bajnoki döntőbe való résztvétel egyik esélyesévé lépne elő a VSK.

Címkék: , ,