Vereséggel zártak a románok az Eb–n

Vereséggel zártak a románok az Eb–n
Nem született meglepetés a teremlabadrúgó Európa–bajnokság A csoportjának utolsó mérkőzésén: a román válogatott 3–0–ás vereséget szenvedett a házigazda portugéloktól. Mindezek ellenére Jakab Zoltán szövetségi kapitány legénysége nem szégyenkezhet, ugyanis a harmadik helyen végzett a nemzeti együttes történelme első nemzetközi versenyén.

Ezt annak köszönheti, hogy a torna első mérkőzésén 8–4 arányban győzte le a cseh nemzeti együttest.

„Megóvjuk a mérkőzést, mert a reggelinél a kísérőkisasszonyunk azt kérdezte, pénteken hánykor indulunk a reptérre. Ő már tudott valamit…” – jegyezte meg viccesen a mérkőzés után a sportoldal.ro hónlap tudosítójának Jakab Zoltán, majd komolyra fordítva a szót azt mondta: „Jelen pillanatban itt tartunk, mi előre kell, hogy nézzünk. A célt teljesítettük, legyőztük a cseheket. Sajnos három gólt kaptunk a portugáloktól, mindegyiket a saját hibánkból, de nem bántam meg, hogy egy picit behúzódva kezdtünk. Szerintem bármilyen taktikával vereséget szenvedtünk volna. Nagyon jók a portugálok, minden apró kis hibát kihasználnak. Csak azt sajnálom, hogy nem lőttünk bár egy gólt, azt hiszem, megérdemeltük volna” – folytatta Románia szövetségi kapitánya.

Meglepetésre búcsúzott a tornától Ukrajna együttese: a korábbi kontinenstornák meghatározó csapat, mely kétszer is döntős volt pont nélkül végzett a B csoportban.

Az elődöntőkbe holnap Portugália – Spanyolország, Oroszország – Olaszország mérkőzéseket rendeznek. A párharcok vesztesei vasárnap játszanak a 3. helyért. A döntőt is vasárnap rendezik.