Vereséget szenvedett Besztercén a VSK

Vereséget szenvedett Besztercén a VSK
Beszterce – Kikapott a Szatmárnémeti VSK kézilabda–csapata a Besztercén, a helyi HCM ellen játszott felkészülési mérkőzésen.

Felkészülési mérkőzésen öt gólós vereséget szenvedett tegnap Besztercén a helyi HCM csapatától a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda–csapata.

A technikai stáb, Nicolae Istrate és Ioan Gerhard 14 játékossal utazott a Nemzeti Ligából kiesett csapat otthonába, közülük Iştoc volt a legjobb, aki kilenc gól lőtt az ellenfél kapujába. „A fiúk nagyon jól játszottak egy olyan csapat ellen, mely az elmúlt idény kudarca ellenére nagyon megerősítette keretét. Úgy gondolom, hogy a besztercei egyesület az egyik esélyese a csoportgyőzelemnek a bajnokságban” – mondta lapunknak Nicolae Istrate edző. A két csapat egyébként egy sériában fog szerepelni az A–osztályos bajnokságban.

Két csoport?

Megbízható forrásokból megtudtuk, a román szövetség (FRH) azt tervezi, hogy két csoportba osztja majd az másodosztályban beiratkozott csapatokat. Előzőleg négy csoportba 8–8 csapatot akart osztani a FRH. A szövetségnél azonban senki nem válaszolt telefonhívásunkra, ugyanis azt akartuk, hogy értesüléseinket a FRH–nak egy képviselője is megerősítse.

Eredmény

Felkészülési mérkőzés: Besztercei HCM – Szatmárnémeti VSK 30–25 (18–12). VSK gólszerzők: Iştoc 9, Ferenţ 1, Ianoş 3, Mateş 1, Osvath 4, Marinca 4, Ardelean 1, Zamfirescu 1, Rogoz 1.