Vereség a Sportultól

A vízilabda Szuperliga két leggyengébbje randevúzott szombaton és vasárnap a Ioan Alexandrescu Uszodában: az ötpontos Nagyváradi Crisul-Dinamo a nálánál egy ponttal kevesebbet gyűjtő Bukaresti Sportul alakulatát fogadta. Az első, szombati találkozót a papírformának megfelelően a nagyváradiak nyerték, igaz, csupán annak köszönhetően, hogy az első negyedet megnyerték 3–1 arányban.

A visszavágónak is tekinthető második, vasárnapi meccsen aztán egymást múlták alul a váradi pólósok, szinte mindegyik vízbe szállt játékos megdobta a maga kapufáját, amelyből a találkozó végére tizenegyet „gyűjtöttek össze”. Ennek és ritka gyenge emberelőnyös helyzeteik kihasználásának betudhatóan a váradiak csak az első két negyedben voltak pakliban, s ezért végeredményben magabiztos vendégsiker született.

Nagyváradi Crisul-Dinamo – Bukaresti Sportul 11–10 (3–1, 3–3, 3–3, 2–3) és 7–9 (1–1, 2–2, 2–3, 2–3). A váradi csapat összeállítása: Fürtös, Câmpeanu – Domocos, Calimache (0+1 gól), Freundlich (0+1), Tirla, Sandor, Târtea (1+0), Fürj (7+1), Vanca (1+0), Olcean (0+1), Nyitrai (1+2), Sarba (1+1).

A Steaua az első