Verekedős hétvége volt a megyei bajnokságokban

Szatmár megye – A Szaniszlói Recolta – Tasnádi Unirea és a Hadadi Chesi – Szatmárnémeti Barta Ati találkozók eredményeit törölte a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottsága.

Tizenegy esetet tárgyalt kedd késő délután a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottsága, ebből hat esetben azért kellett büntessenek egy–egy játékost, mert az elmúlt hétvégi mérkőzésen szándékosan megütötte az ellenfél csapat játékosát, vagy a bírót.

A Hadadi Chesi – Szatmárnémeti Barta Ati találkozón a hazaiaktól Szakács Szilárd „küldte padlóra” a játékvezetőt. Tette miatt négy fordulóra tiltotta el a játékost a fegyelmi bizottság, és csapata is elvesztette zöldasztalnál a mérkőzést 3–0 arányban. Ugyanezen a találkozón a vendégektől Lucian Giurgiuman két sárga után kapott piros lapott, ezért kell egy fordulót pihennie.

Zöldasztalnál vesztette el a pályán 1–0–ra megnyert mérkőzést a Szaniszlói Recolta. A Tasnádi Unirea elleni hazai találkozón a sárga lapos eltiltását ülő Marian Ciceu is játszott, ezért vesztették el a meccset 3–0–ra a szaniszlóiak.

A Turci Minerul játékosa két forduló eltiltással megúszta azt, hogy a mérkőzés közben fellökte az Aranyosmeggyesi Dacia kapusát. Az Avasújfalui FC játékosa, Octavian Oros valószínűleg karatetudását akarta megmutatni, mikor az Óvári Someşul egyik játékosát mellbe rúgta. Ezt a megmozdulását azonban senki nem díjazta, a fegyelmi bizottság pedig négy fordulóra eltíltotta.

Az avasfelsőfalui Ioan Husti az Egri Sasok elleni mérkőzésen hátulról „kaszálat” el ellenfelét, ezért két fordulót pihen, a kálmándi Schlachter István pedig dúrva szabálytalanság miatt lett büntetve ugyancsak két forduló eltíltással. Két fordulót „kapott” a mezőfényi Petz Lálszó is, aki a Piskolti Unirea egyik játékosát hátulról ütötte meg ököllel.

A Nagykárolyi Keizer FC játékosa, Löchli Hary szándékos kezezésért, Adrian Drutia (Magyargombási Venus) pedig a második sárga után kapott piros lapott csapata elmúlt hétvégi mérkőzésén, a fegyelmi bizottság pedig egy fordulóra tiltotta el őket.