Verekedések hétvégéje

Kovászna megye – Több kocsmai verekedéshez is kihívták az elmúlt hét végén a rendőrséget Kovászna megyében. Az ok a túlzott alkoholfogyasztás volt.

A verekedéssorozat péntek éjjel kezdődött Baróton, ahol 2 óra 45 perckor jelentkezett a rendőrségen egy 36 éves helybéli férfi. Mint mondta, egy helyi vendéglátóegységben bántalmazta T. Tibor, aki erős alkoholos állapotban volt. Az áldozatot törvényszéki orvos vizsgálta meg, a látlelet alapján indul kivizsgálás az ügyben.

A péntek éjszakai eseményeket követően július 31-én, szombaton újabb bejelentés érkezett a Kovászna megyei rendőrségre három fiatal részéről, akik egy sepsiszentgyörgyi klubból telefonáltak. A bejelentésből kiderült, hogy a három szórakozni vágyó fiatalembert egy helyi lakos bántalmazta, erőszakosan és durván lépve fel velük szemben. A helyszínre érkező rendőrök azonosították a 30 éves sepsiszentgyörgyi A. Alpárt, a kialakult verekedés körülményeit pedig vizsgálják. A bántalmazott fiatalok elmondták A. Alpár nem ismeretlen bajkeverő Sepsiszentgyörgyön, ugyanis több alkalommal került már összetűzésbe helybéli fiatalokkal, és a rendőrség beavatkozására volt szükség.

Vasárnap éjszaka szintén verekedés tört ki, ezúttal nem kocsmai, de a rendőröknek kellett közbelépniük. Két juhpásztor összetűzése miatt hívták a rendőrséget Kézdialmáson, a vita verekedésig fajult. Az eddigi kivizsgálásból kiderült, hogy a Bákó megyei Pârgăreşti községből származó M. Nicuşor súlyosan bántalmazta L. Elemért, akit a kézdivásárhelyi kórházba szállítottak. A rendőrség itt is vizsgálja a konfliktus kialakulásának körülményeit, az elkövető ellen kivizsgálás indult.

(www.szekelyhon.ro)

Címkék: ,