Vendégszakács a házban

Vendégszakács a házban
Kéthetente karakteres ízeket élvezhetnek a Posticum The Monk kultúrétteremben a Vendégszakács a házban nevű program keretében.

Az első rendezvény február 21.-én 19:00 órától lesz, Fabienne Herzog németországi vendégszakáccsal. Előétel: Parmezános spenótgaluska barna vajjal. Főétel: disznó bélszín meleg lencsesalátával és vörösborszósszal. Desszert: lágy belsejű csokitorta, vanília fagyi és piros gyümölcszselé. A menü ára 35 lej. Előjelentkezés telefonon (0259.431.398), vagy az étteremben, 15 és 22 óra között (Teiului u. 26. sz.).

A program a sablonos, megszokott éttermi választék helyett egészséges, természetes, különleges vagy épp házias ízeket kínál. A résztvevők nem csak a színes kulináris kultúrával, hanem ennek hátterével is megismerkedhetnek. A recepteken kívül megosztanak kulisszatitkokat, különböző előállítási módszereket is.

Az ételek elkészítéséhez helyi mezőgazdasági alapanyagokat választanak, ezáltal támogatják a kisgazdákat, kihangsúlyozva a természetes alapanyagok, biotermékek fontosságát.

Június végéig a The Monk kultúrétterem egy világ körüli kulináris utazásra hív, melynek során táplálkozási tanácsadók sütnek-főznek természetes, egészséges eledeleket. Egyidejűleg megismerkedhetnek biotermékeikkel, amelyeket a Posticumban meg is rendelhetnek, a gazdákkal, különböző borokkal.

Címkék: ,