Vendégek jártak az érmihályfalvi főgimnáziumban

Vendégek jártak az érmihályfalvi főgimnáziumban
Egy közös projekt keretében magyarországi diákok ismerkedtek nemrég Érmihályfalva mellett Nagyvárad, Nagykároly és Szatmár nevezetességeivel, a helyi főgimnázium vendéglátásában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul!-programban pályázatot nyert a karcagi Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium közösen az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziummal. Zeffer Timea érmihályfalvi igazgatónőtől megtudtuk, hogy az Ízek és hagyományok: kunok és székelyek határtalan együttműködése program keretében – a projekt első szakaszában – nemrégiben a magyarországi tanintézmény tanulói élvezhették az érmihályfalvi főgimnázium vendégszeretetét. A vendégeket 18 diák, továbbá Zeffer Tímea igazgatónő és Boda Brigitta tanárnő köszöntötte. Az érkezettek csoportjában ugyancsak tizennyolc diák volt két kísérő tanár társaságában, akik megismerkedtek a tanintézménnyel, majd szakmai programsorozaton vettek részt.

Közös programok

Másnap közösen vettek részt az Érmihályfalván tartott II. Érmelléki Szalonnaszemlén, melyen egy kérdőívvel mindjárt közvélemény-kutatást is tartottak a helyi disznóvágási szokásokat illetően, csatlakozva a projekt témájához, majd bekapcsolódtak az Örökség dal előadásába, a Hazaváró Édesanya szobránál (ezekről külön beszámoltunk.) Még ugyanaznap Kiss Imre tanár kalauzolásával megismerkedtek a város további nevezetességeivel, a romai katolikus templomban Bogdán István tisztelendő és Husztig Róbert segédlelkész várta őket. A következő napokon Nagyváradra, Nagykárolyba és Szatmárra utaztak városnézésre. Ezzel zárult a pályázat első szakasza, a diákok nagyon jól érezték magukat és a viszontlátás reményében vettek búcsút egymástól.

Rencz Csaba

Címkék: