Vendégbohózat Nagyváradon

Vendégbohózat Nagyváradon
Nagyvárad – Nagyvárad – Május 7-én a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül bemutatásra a magyarországi Fogi Színháza Kölcsönlakás című bohózata.

A lakásról több változatban szoktunk hallani, mint például garzonlakás, komfortos lakás, de mi az a kölcsönlakás? Ennek magyarázata kissé sikamlós tájakra vezet, mondhatnánk csak 18 éven felüliek számára ajánlatos. Miről is van szó? Mindnyájan ismerünk olyan „ideális” házaspárokat, akik hosszú évek után egy kis levegőváltozásra vágynak, s szeretnék beszippantani egy másik, egy ifjabb férfi, vagy hölgy leheletét. Persze nem tartósan, csak néhány röpke óra erejéig. Ebben a darabban is erről van szó: adva van egy házas ember, aki nem bír a vérével, és szeretne ágyba bújni titkárnőjével. Viszont, mint ismert közéleti ember nem kompromittálhatja magát egy szállodában. Ilyenkor kapóra jön egy kolléga, egy barát, akinél hódolhat szexuális szenvedélyének.

A bonyodalom

Eddig minden rendben is volna, csakhogy annak a kölcsönlakást felajánló barátnak is van felesége, és azt meg a képviselőné kéri meg ugyanerre az apró szívességre, hogy hadd áldozzon ő is a szerelem oltárán ifjú kedvesével. Miután a háziak nem tudnak párjuk befogadó nagylelkűségéről, egymástól függetlenül adják kölcsön ugyanazt a lakást a szerelmi légyottra készülő házaspár mindkét tagjának. S amikor eljön a randevú ideje, mindkét gerlepár majdnem egyidőben érkezik meg szertőjével a tett színhelyére. De az miként oldható meg, hogy össze nem találkozzanak? A közönség számtalan mulatságos fordulat tanúja lehet, amint a házigazda, mint egy váltóőr irányítja egyik szobából a másikba a bujkálódó párokat, hogy össze ne „ütközzenek” egymással. A mulatságos helyzetekkel teletűzdelt előadásra jegyek elővételben a színház jegypénztárában válthatók, naponta 10-13, illetve 17-19 óra között.